Sunday, 27 November 2011

Seorang pegawai polis masuk ke bilik mayat sebuah hospital untuk menyiasat punca kematian tiga lelaki sekaligus. Selepas memeriksa mayat-mayat itu, dia bertanya kepada penjaga bilik berkenaan.
Polis : Mengapa ketiga-tiga mayat tersenyum?
Penjaga : Lelaki pertama sedang bersanding, apabila tiba2 diserang strok.
Lelaki kedua pula khabarnya menang loteri dan mati serangan sakit jantung
manakala yg ketiga disambar petir.
Polis : Hah! Kenapa disambar petir pun tersenyum?
Penjaga : Masa tu dia ingat orang sedang ambil gambarnya… tangannya pon sedang menunjukkan tanda “peace”…

terima kasih kerana sudi baca..sila lah follow

Saturday, 26 November 2011

cuti sekolah..

cuti sekolah? 
fuhhh,,,sape yg ta suke cuti un?..
aq suke sgt-sgt...but,bile cuti sekolah neh,aq risau dgn sikap aq.. burokks sungguh..
*bangun lambat
*unline memanjang
*tidoo sepanjang masa
*tgk tv
*makan 24 jam
solat kadang2 menhilang
*langsung ta mengemas
*bergado dgn adeq
haishhh...immatured un...
kadang2 terpikir jgk,,
aq neh ANAK DARA jenis ap lha..
mesty naek skola nnt aq da gemok!! haha... 
eh...xnak r..
nnt bulan 12 aq munasabah diri lha..
blan sebelas aq nak rehad2 kan diri.. wakakakaka
#ketawe mcm *******
:) sayanakchangebilemasoktaunbaru#


terima kasih kerana sudi baca..sila lah follow

Thursday, 24 November 2011

cinta laut dan langit

Dahulukala, langit dan laut saling jatuh cinta. Mereka saling
menyukai di antara satu sama lain. Oleh sebab sangat sukanya laut
terhadap langit, warna laut sama dengan warna langit. Oleh sebab
sangat sukanya langit terhadap laut, warna langit sama denga warna
laut.

Setiap senja datang, si laut dengan lembut sekali membisikkan kata-
kata `Aku Cinta Padamu’ ke telinga langit. Setiap kali langit
mendengar bisikan penuh cinta laut terhadapnya, langit tidak
menjawab apa-apa , hanya tersipu-sipu malu dengan wajah kemerah-
merahan.

Suatu hari, datanglah awan. Melihat kecantikan si langit, awan terus
jatuh hati terhadap langit, bak cinta pandang pertama. Tetapi tentu
sahaja langit hanya setia mencintai laut. Setiap hari, langit hanya
mahu melihat laut sahaja. Awan berasa sedih tetapi ia tidak berputus
asa mencari cara dan akhirnya mendapat satu akal. Awan mengembangkan
dirinya seluas dan sebesar mungkin serta menyusup ke tengah-tengah
di antara langit dan laut. Ia berusaha menghalangi pandangan langit
dan laut terhadap satu sama lain.

Laut berasa marah kerana tidak dapat melihat langit. Laut
mengeluarkan gelombangnya bagi mengusir awan yang mengganggu
pandangannya. Tetapi tentu sekali usahanya tidak berhasil. Lalu
datanglah angin yang sejak dulu mengetahui hubungan cinta langit dan
laut. Angin berasakan perlu membantu langit dan laut menyingkirkan
awan yang mengganggu perhubungan mereka yang sekian lama terjalin.

Dengan tiupan keras dan kuat, angin meniup awan. Lantas terpecah-
pecahlah awan menjadi berselerak ke banyak bahagian, sehingga ia
tidak berupaya lagi melihat langit dengan jelas dan tidak mampu lagi
untuk mengungkapkan perasaannya terhadap langit. Kerana rasa
terseksa menanggung perasaan cinta yang menggunung tinggi terhadap
langit, awan menangis sedih.

Hingga sekarang, kasih antara langit dan laut tidak dapat
dipisahkan. Kita juga dapat melihat di mana mereka menjalin kasih.
Setiap kali memandang ke hujung laut, di mana ada garisan horizon
yang menemukan langit dan laut, di situlah mereka sedang berpacaran


terima kasih kerana sudi baca..sila lah follow

Wednesday, 23 November 2011

INTRODUCTION

Halloo...
Assalamualaikum...
today,,,ahh,,,i would like t0 kenalkan diri pd kowg...
urm...my name is najwa suffiah ...
aq skola kat smk taman putri,kulaijaya.johor,malaysia
bufday aq pd tanggal 11.feb.1997...
aq in relationship with firdaus tahir...
nak taw lbeyh lanjut lawati lha http://www.facebook.com/profile.php?id=100001499842685
silelha add dye... jgn menggatal udah...;) #kang aq cepuk2 mke kowg...
Msokk neh,,,da 4 kali aq tkr blog... haish... bkn sbb blog 2 da pnoh,, tp aq da x taw na uruskan blog2 tu mcm ne... haha...so aq wat blog bru..
pd insan yg sudi,,,sila lha follow...
aq neh x seEXPERT kowg,,,so ajar2 lha yew..
k...stop kat sineh,,,pnt lha tgn menaip...
bubye...
see u soon!


terima kasih kerana sudi baca..sila lah follow

 
COPYRIGHT@segala yang tercatat disini adalah hak milik saya^_^